Schoolritme vs vakantie ritme

School ritme vs vakantie ritme

Het is heel normaal dat kinderen tijdens de schoolvakanties een ander ritme hebben dan tijdens de schoolperiode. Om de overgang van vakantie naar school soepeler te laten verlopen, zijn hier een paar tips die je kunt inzetten.

blog schoolritme vsvakantie ritme
 1. Begin een week voor het einde van de vakantie met het aanpassen van het slaapritme van je kind. Laat je kind elke dag een beetje vroeger naar bed gaan en vroeger opstaan, zodat het ritme geleidelijk wordt aangepast aan het schoolritme.
 2. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging gedurende de dag. Dit helpt bij het reguleren van het slaap-waakritme en zorgt voor een betere nachtrust.
 3. Creƫer een rustige en ontspannen sfeer voor het slapengaan. Vermijd schermen en zorg voor een donkere, koele en stille slaapomgeving.
 4. Bespreek met je kind wat hij of zij kan verwachten tijdens het nieuwe schooljaar. Dit kan helpen om eventuele angsten of zorgen te verminderen.
 5. Blijf betrokken bij de schoolactiviteiten van je kind en toon interesse in wat hij of zij leert. Dit helpt om een positieve houding ten opzichte van school te bevorderen.

Door tijd te investeren in het voorbereiden van je kind op het schoolritme en samen leuke activiteiten te ondernemen tijdens de vakantie, zul je merken dat de overgang van vakantie naar school een stuk soepeler verloopt.

Wat betreft leuke activiteiten om samen met je kind te doen tijdens de schoolvakanties, zijn er tal van mogelijkheden:

 1. Bezoek een museum of culturele instelling die past bij de interesses van je kind.
 2. Ga samen naar de bioscoop of organiseer een filmavond thuis met het gezin.
 3. Bezoek een pretpark of dierentuin en geniet van een dag vol avontuur.
 4. Organiseer een picknick in het park of ga samen fietsen of wandelen in de natuur.
 5. Stimuleer creativiteit door samen te knutselen, tekenen of schilderen.

Liefs Manouk

Vrijblijvend

Contact opnemen

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden Lees hier onze privacyvoorwaarden (*).