Vies kind is blij kind

Vies kind is blij kind

Wow, je kind is lekker gewassen, leuk aangekleed en helemaal klaar voor dat ene familie feest. Je kindje ziet er top uit! Als ouder straal je van trots. En dat is terecht. Je bent trots  op je kind, niet perse omdat het die ene leuke dure kleding aan heeft. En juist omdat het jouw kind is. Hoe graag we onze kinderen schoon willen houden voor het zicht. Dit belemmert ze in hun ontwikkeling.

Vies kind is blij kind

Ik deel graag met jullie enkele suggesties om u beter te laten voelen over het concept van “een vies kind is een blij kind”.

  1. Stimuleer exploratie en nieuwsgierigheid: Kinderen leren en ontwikkelen zich door hun omgeving te verkennen en te experimenteren. Door hen de vrijheid te geven om vies te worden, moedigt u hen aan om hun zintuigen te gebruiken en de wereld om hen heen te ontdekken.
  2. Versterk het immuunsysteem: Onderzoek toont aan dat blootstelling aan verschillende bacteriën en microben in de vroege kinderjaren het immuunsysteem van een kind kan versterken. Door uw kind toe te staan vies te worden, helpt u hen om een sterker en gezonder immuunsysteem op te bouwen.
  3. Leer hen verantwoordelijkheid: Door uw kind de gelegenheid te geven om vies te worden en daarna samen met hen op te ruimen, leert u hen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid.
  4. Kies bewust kleding: Zorg ervoor dat uw kind kleding draagt die geschikt is om vies te worden. Dit kan helpen om stress en zorgen over vuile kleding te verminderen. Ik bewaarde een oude blouse zodat onze dochter hierin kon schilderen. Ook had ik altijd 2e hand kleding of iets goedkoop waar ze in buiten kon spelen, mee kon eten of kledderen. Dit zorgde ervoor dat ik het vies worden los kon laten en eind van de dag een afspoel sessie onder de douche deed en er niks meer te zien was van het vieze snoetje.
  5. Plan buitenactiviteiten: Organiseer regelmatig buitenactiviteiten, zoals wandelingen, picknicks of bezoekjes aan het park. Dit zal uw kind aanmoedigen om te genieten van de natuur en tegelijkertijd hun mentale en fysieke welzijn bevorderen. Denk aan oude kleding en iets van kaplaarsjes.
  6. Creëer een evenwicht: Hoewel het belangrijk is om kinderen de vrijheid te geven om vies te worden, is het ook essentieel om hen te leren wanneer het gepast is om schoon en netjes te zijn. Creëer een evenwicht door duidelijke grenzen en verwachtingen te stellen.

Onthoud dat het belangrijk is om een veilige en liefdevolle omgeving te bieden waarin uw kind kan groeien en zich kan ontwikkelen. Door hen de kans te geven om vies te worden en de wereld om hen heen te verkennen, helpt u hen om belangrijke levensvaardigheden op te bouwen en een gelukkig en gezond kind te worden.

Liefs Manouk

Vrijblijvend

Contact opnemen

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden Lees hier onze privacyvoorwaarden (*).